{:nl}Museum over de battle of the bulge{:}{:en}Museum battle of the bulge{:}

{:nl}Dit museum is ooit begonnen als een tafel met een tent erover, die bij windkracht 2 wegwaaide. Maar inmiddels uitgegroeid tot een heus museum over de battle of the bulge . oorlogsmuseum ardennen- battle of the bulge-Sinds 22 februari 2013 is het museum met betrekking tot De Slag om de Ardennen (1944-1945) van Tom en Ben officieel geopend in aanwezigheid van veteranen, buurtbewoners en geïnteresseerden. Het museum is niet alleen gericht op wapentuig maar vertelt voornamelijk vele, onbekende verhalen die de afgelopen jaren zijn opgetekend vanuit gesprekken met veteranen, burgers en familie van veteranen. Daarnaast zijn er bodemvondsten te bezichtigen, die een direct verband hebben met de verhalen. Het museum is vrij toegangelijk voor onze B&B gasten en deelnemers van de Battle Tour. Let op: Het museum is voor bezoekers van buitenaf alleen op afspraak te bezichtigen. Sinds september 2018 is het Manhay History Museum 44 geopend in Grandmenil. Gasten die bij ons verblijven krijgen korting op de entree. Meer informatie over de slag om de Ardennen in deze regio: www.grandmenil.com b&b-ardennen-551stPIB- battle of the bulge{:}{:en}

The museum of the battle of the bulge started years ago on a small table, roofed with a tent, wich was blown away several times….
But in 2013 the small museum finally found his place in a cabin in our backyard.
Since february 2013, it was officially openend by veteran Ray Fary, accompanied by several American, Wallonian and Dutch friends, neighbours and those interested.

guesthouse ardennes museum of the battle of the bulge

The museum is certainly not only focussed on weaponary, but contains stories from veterans and civilians from the Ardennes and stories, regarding researches that have been done, the last couple of years.
Besides that, we have many excavated items, related to the stories, in the Grandmenil museum.
The museum is accessible for everyone interested in the battle of the Ardennes.
Just ask Tom or Ben to guide you around.
The museum exists thanks to gifts from our ambassadors and visitors of the museum.

Since setember 2018 we have the Manhay History Museum 44 in our village. Our gust get a discount for the entree.

More information about the battle of Grandmenil: www.grandmenil.com

{:}