Beschikbare Tours

Ga mee op een unieke Battle of the Bulge Battlefield Tour!

Op dit moment zijn er de volgende  Battle Tours:
De slag om Grandmenil.
Gedurende drie uur wordt u meegenomen op een indrukwekkende tour, direct in deDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Manhay-Frauscher-Cpt-Allen-1024x666.jpg omgeving van waar u verblijft. De tour, per auto, doet een 8 tal plaatsen aan waar de slag om de Ardennen om het hardst werd uitgevochten. De tour eindigt bij de Panther tank van Grandmenil
Attentie: Sinds juni 2020 is deze tour ook te boeken als 6 uurs tour, waarbij meerdere locaties worden bezocht.

Hellish places.
Deze 8 uur durende combi tour brengt je op een groot aantal bijzondere plaatsen. Je start in Grandmenil en eindigt meestal in de regio van Stavelot of La Roche. Meer details kunnen we niet geven. Bob kan het zomaar in zijn bol krijgen en ineens een compleet andere route gaan rijden. Laat je verrassen en onderdompelen in de geschiedenis van de Ardennen.

Joachim Peiper Battle Tour.
Deze zeer indrukwekkende tour bestaat in 2 varianten: de snelle tour en de diepgaande tour. Voor de volledige informatie verwijzen we je graag naar de battle tour website. Via Malmedy rijden we door schitterende gebieden, met pittoreske plaatsen als Ligneuville en Vaulx Richard. Het horror spoor dat de troepen van de Leibstandarte achterliet is schokkend. De Battlefield tour eindigt in La Gleize waar we uiteraard de King Tiger bezoeken!
Deze tour is uit te breiden met het bezoek aan 2 musea. (niet inbegrepen)

Erezée – La Roche en Ardennen.
De tour start in Erezée en gaat door in de richting van Soy, Melines, Hotton, La Roche, Beffe en Amonimes. Je volgt de route van de 75th infantry division, 84th Infantry Divison, Engelse troepen en 3rd Armored Division. De tour bevat vele onbekende verhalen en is gevuld met schitterende foto’s, te bekijken op de locatie waar het allemaal gebeurde.

A Cold Day in Hell.
Deze tour brengt je langs de linies van de 82nd Airborne, 83rd Infantry Division en 3rd Armored Division. De route loopt via Bra, Lierneux, Hebronval, Sart, Bihain, Ottré,  Langlire, Baclain, etc. De tour eindigt in het prachtige “Bulge Relic museum”. De vele foto’s ondersteunen de verhalen.

Bastogne Highlight Tour.
Tom Hanks vereeuwigde de mannen van de 101st Airborne Division/506PIR-Easy Company en zette Bastogne keihard terug op de kaart. De slag om Bastogne behelst echter iets meer dan de Band of Brothers alleen. Ga mee op tour langs de slagvelden van Neffe, Longvilly, Noville, Foy en Bastogne zelf. Bezoek de monumenten, schuttersputten, aangevuld met foto’s en kaarten. Deze tour duurt momenteel 5 uur.

The 551st Parachute Infantry Battalion
De 551stPIB begon hun opmars in het zuiden van Frankrijk in august1944 en belandde uiteindelijk met 600 man in de slag om de Ardennen. Uw gastheer verdiepte zich in de verhalen, sprak met veteranen en met een aantal Waalse en Nederlandse onderzoekers. Hij bezocht alle plaatsen en deed talloze nieuwe ontdekkingen. Deze barre maar zeer interessante tocht duurt 6 uur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is manhay-history-44-museum-20.jpg
Sinds september 2018 is het Manhay History Museum 1944 geopend in Grandmenil.
Gasten van de B&B en gasten van de Battle Tour kunnen er met korting naar binnen.
Het MHM museum vertelt over de slag rond Baraque de Fraiture, Manhay en omliggende dorpen. Ook vindt u er een vitrine met vondsten van de B-24 waar Bob onderzoek naar deed.
Indien gewenst kunt u een rondleiding bijboeken waarbij Bob u door het museum heen gidst.

De websites van Bob, met betrekking tot de slag om de Ardennen:
www.grandmenil.com
www.battle-of-the-bulge.be
www.b24-kingsize.com
www.kia-mia-project.be

Voor de actuele prijzen verwijzen we u naar de website van de battle tours.
Let op: de tours zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.
Alles tours zijn per auto en exclusief lunch
Zorg voor goede schoenen, warme kleding en eventueel regenkleding/ paraplu.

Alles weten over de battle tours? Bezoek dan de Battle Tour website!!
Wilt u een Battle Tour combineren met uw verblijf bij B&B Bo Temps?
Boek dan ons Battle Tour arrangement!