Battle of the Bulge Tours

Op zoek naar iets unieks? Ga mee op Battlefield Tour in de Ardennen!
Gastheer Bob Konings verdiept zich sinds 2008  in de slag om de Ardennen. Niet alleen kent hij de omgeving op zijn duimpje, hij weet de plekken waar tijdens de slag om de Ardennen hevig werd gevochten. Bob  spendeert uren en uren aan onderzoek en heeft uitstekende contacten in Nederland, Engeland en Amerika. 
Hij sprak met veteranen, burgers en experts op het gebied van deze slag en hij zal je laten zien dat de Battle of the Bulge een zeer grote impact had op de omgeving.

Op dit moment zijn er de volgende  Battle Tours:
battle-tour-ardennen-bo-temps-B&B–  De slag om Grandmenil:
Gedurende drie uur wordt u meegenomen op een indrukwekkende tour, direct in de omgeving van waar u verblijft. De tour, per auto, doet een 8 tal plaatsen aan waar de slag om de Ardennen om het hardst werd uitgevochten. De tour eindigt bij de Panther tank van Grandmenil
Attentie: Sinds juni 2020 is deze tour ook te boeken als 6 uurs tour, waarbij meerdere locaties worden bezocht.

– The 551st Parachute Infantry Battalion
De 551stPIB begon hun opmars in het zuiden van Frankrijk in august1944 en belandde uiteindelijk met 600 man in de slag om de Ardennen. Uw gastheer verdiepte zich in de verhalen, sprak met veteranen en met een aantal Waalse en Nederlandse onderzoekers. Hij bezocht alle plaatsen en deed talloze nieuwe ontdekkingen. Deze barre maar zeer interessante tocht duurt 6 uur.

– Hellish places
Deze 6 of 8 uur durende combi tour brengt je op een groot aantal bijzondere plaatsen. Je start in Grandmenil en eindigt meestal in de regio van Stavelot. Meer details kunnen we niet geven. Bob kan het zomaar in zijn bol krijgen en ineens een compleet andere route gaan rijden. Laat je verrassen en onderdompelen in de geschiedenis van de Ardennen.

– Joachim Peiper Battle Tour.
Deze zeer indrukwekkende tour bestaat in 2 varianten: de snelle tour en de diepgaande tour. Voor de volledige informatie verwijzen we je graag naar de battle tour website. Via Malmedy rijden we door schitterende gebieden, met pittoreske plaatsen als Ligneuville en Vaulx Richard. Het horror spoor dat de troepen van de Leibstandarte achterliet is schokkend. De Battlefield tour eindigt in La Gleize waar we uiteraard de King Tiger bezoeken!
Deze tour is uit te breiden met het bezoek aan 2 musea. (niet inbegrepen)

5. Erezée – La Roche en Ardennen.
De tour start in Erezée en gaat door in de richting van Soy, Melines, Hotton, La Roche, Beffe en Amonimes. Je volgt de route van de 75th infantry division, 84th Infantry Divison, Engelse troepen en 3rd Armored Division. De tour bevat vele onbekende verhalen en is gevuld met schitterende foto’s, te bekijken op de locatie waar het allemaal gebeurde.

6. In de voetsporen van de 83rd Infantry Division.
De 83rd ID startte hun gevechten in de omgeving van Lierneux en Malempré. Bob neemt je mee op tour vanaf deze plaatsen. De tour loopt, samen met verhalen van de 3rd Armored Divison, via Bra, Lierneux, Hebronval, Bihain, Ottré (waar hij langdurig onderzoek naar verrichtte), Langlire, Baclain, Cherain naar Gouvy. De vele foto’s ondersteunen de verhalen.

Sinds september 2018 is het Manhay History Museum 1944 geopend in Grandmenil. Gasten van de B&B en gasten van de Battle Tour kunnen er met korting naar binnen. In plaats van 7,50 pp betaalt u 6 euro pp.
Tom en Ben hebben hun eigen museum achter in de tuin met onder andere bodemvondsten uit deze regio. Je kan dit museum vrij bezoeken.

Voor de actuele prijzen verwijzen we u naar de website van de battle tours.

* Let op: de tours zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.
* Alles tours zijn per auto en exclusief lunch
* Zorg voor goede schoenen, warme kleding en eventueel regenkleding/ paraplu.

Alles weten over de battle tours? Bezoek dan de Battle Tour website!!
Wilt u een Battle Tour combineren met uw verblijf bij B&B Bo Temps? Boek dan ons Battle Tour arrangement

De websites van Bob, met betrekking tot de slag om de Ardennen:
www.grandmenil.com
www.battle-of-the-bulge.be
www.b24-kingsize.com
www.kia-mia-project.be